Hedija

Humanitarni rad, u ime Allaha25.05.2012.

Još jedna akcija pomoći za sestru A. iz Zavidovića.

Esselamu alejkum we rahmetullahi we berekatuhu

Neke članice se vjerovatno sjećaju ove akcije koja je bila pokrenuta početkom ove godine:

„ Sestra A. koja trenutno živi u Zavidovićima, udata je za Arapa koji je prije 3 godine protjeran iz naše zemlje. Živi kod majke zajedno sa svoje  4 djece, u  u jednosobnom stanu, gdje jedva svi skupa uspiju zanoćiti. Tri kćerke idu u školu i to: 6. razred, 5. i 2. razred. Mjesečno prima 300  KM od muderisa kao i ostale sestre koje su u sličnoj ili istoj situaciji, međutim to nije dovoljno ni da adekvatno i zdravo prehrani svoju porodicu, a kamoli nešto više. Naime, sestra se nada i dovi da se opet sretne sa svojim mužem i da opet, zajedno odgajaju svoje 4 djece. Tu nas je zamolila za pomoć: potrebno je 800 KM za papire, a što se karti tiče, kaže da se nada, da će joj neko i za to pomoći, pa da konačno na ljeto otputuje kod muža i da ova porodica ponovno bude na okupu.“

***

Ova akcija je uspješno okončana i na račun sestre je uplaćen iznos od 800 KM, koji je bio potreban za papire, vizu i sl. Međutim, u proteklom periodu, mogučnosti za odvajanje sredstava za kupovinu karata nije bilo, jer  je bez posla, a i pomoć koju je primala od muderisa smanjena je sa 300 na 100 KM. Stoga smo odlučili da ponovo pokrenemo akciju prikupljanja sredstava, kako bi , zajedno sa djecom mogla otputovati i konačno biti sa svojim mužem. Iznos koji je potreban za kupovinu karata je oko 1800 KM, a obzirom sestra planira da, inšaAllah, putuje na ljeto i upiše djecu u novu školu, trebalo bi što ranije sakupiti novac.

 

Iskreno se nadamo da ćete se ponovo odazvati i podržati ovu akciju, kao što ste vrijedno radile i odazivale se na ostale. Za eventualna pitanja slobodno se obratite administraciji i adminima Hedija Zavidovići na naše mailove:

hedija.net@hotmail.com

hedija.zavidovici@hotmail.com

Molimo Uzvišenog da i ova akcija ima hairli ishod kao i ostale naše akcije. Amin.

Esselamu alejkum we rahmetullahi we berekatuhu

- Udjeljivanje je razlog zadobijanja bereketa u imetku i njegova povecavanja....

-Udjeljivanje je put koji je vodi do Dženneta.......

- Onoga koji bude udjeljivao Allah ce staviti u Svoj hlad na Dan kada drugog hlada nece biti.........

-Nema nikoga od vas, a da sa njim neće razgovarati Allah, a između njih neće biti posrednika, pa će pogledati na svoju desnu stranu i neće vidjeti ništa, osim ono što je pripremio, pa će pogledati na svoju lijevu stranu i neće vidjeti ništa, osim ono što je pripremio i pogledat će ispred sebe i vidjet će samo pred svojim licem vatru, pa se čuvajte vatre makar s pola hurme!!!!!!!!!!! (Buharija)

-Milostinja ne umanjuje imetak,naše je samo ono što damo drugima!

BROJAC POSJETA

30330