Hedija

Humanitarni rad, u ime Allaha28.05.2012.

Knjiga vašeg djeteta-sreća drugog djeteta

Slobodno mogu reći da najviše volimo one akcije, u kojima skoro svi mogu da učestvuju, u kojima nema toliko bola, a kad akcija uspije onda obiluje osmjesima i veseljem. Takva je i ova zanimljiva akcija koju smo pokrenule. Naime, kako se kraj školske godine bliži, poznato je da je to period u godini kada učenici „odahnu, ali, njihovi roditelji zasigurno „uzdahnu“, jer, imaju samo par mjeseci da skupe sav potrebni novac za novu školsku godinu, za nove skupe knjige, i to po tri za jedan predmet, a gdje su sveske, olovke, bojice, blokovi, matematički pribor, pribor za likovnu kulturu, sport… Čak i imućne porodice osjete izvjesnu „prazninu novčanika,“ a u svoj toj frci, zapitamo li se, kako je onoj djecu koja nemaju ništa kvalitetno da pojedu, a o školskim knjigama, da ne pričam. Još tužnija činjenica je, da su obično siromašnija djeca, i djeca koja nemaju potpune uslove života, obrazovanja, obično djeca koja imaju izuzetnu volju i želju da učenjem, djeca koja, svjesna siromaštva, žele da jednog dana, svojim znanjem i svojim rukama, unaprijede svoj mali dio svemira.

Tada nastupamo mi, odnosno vi!. Nemojte bacati knjige kada vaš školarac završi ovaj razdred. Prisjetimo se kako izgledaju ulice zadnjeg dana škole? PODERANE SVESKE KNJIGE, LETE NA SVE STRANE. NEMOJTE TO DOZVOLITI OVE GODINE! Spakujte knjige, i zovnite „Hediju“, kako bi mi, u septembru te knjige podijelili siromašnim porodicama, obradovali dječicu, a roditelje možda još više. Možda će neki budući naučnik, doktor, ili univerzitetski profesor, biti onaj koji je učio iz knjige koju ste vi poklonili. Neka ova akcija, bude vaša akcija, jer zaista ona to može biti. Ne traži od vas kilu zlata niti brdo novca,ova akcija od vas traži samo dobru volju, i knjige vašeg školarca. Za bolje sutra, za Ahiret, za obrazovanje omladine, učestvujte u akciji!

Kontakt broj: 061 924-243

kontakt mail: hedija.net@hotmail.com- Udjeljivanje je razlog zadobijanja bereketa u imetku i njegova povecavanja....

-Udjeljivanje je put koji je vodi do Dženneta.......

- Onoga koji bude udjeljivao Allah ce staviti u Svoj hlad na Dan kada drugog hlada nece biti.........

-Nema nikoga od vas, a da sa njim neće razgovarati Allah, a između njih neće biti posrednika, pa će pogledati na svoju desnu stranu i neće vidjeti ništa, osim ono što je pripremio, pa će pogledati na svoju lijevu stranu i neće vidjeti ništa, osim ono što je pripremio i pogledat će ispred sebe i vidjet će samo pred svojim licem vatru, pa se čuvajte vatre makar s pola hurme!!!!!!!!!!! (Buharija)

-Milostinja ne umanjuje imetak,naše je samo ono što damo drugima!

BROJAC POSJETA

30330