Hedija

Humanitarni rad, u ime Allaha28.05.2012.

Posjeta našoj sestri A.

Ovaj lijepi dan počeo je kao sunčan.

No,trenutno se sprema lijepa kiša,blagodat od našeg Gospodara.

Danas je obavljena posjeta našoj sestrici A.

Stanje nepromijenjeno, i dalje problemi isti – ali istina je da sada nije sama,sada ima NAS svoje sestre koje je iskreno vole u ime Allaha ,da budu tu za nju u teskim situacijama kao sto je trenutna.

Mi mozemo i hocemo ZAJEDNO boriti se za naše sestre ,samohrane majke ,kao što je naša A. – sa svoja dva sina koja školuje .

Zamislite ,koja je to nama blagodat ,ako znamo da i 1 km koju odvojimo od sebe,može nekome pomoći da završi školu,da obezbijedi sebi hljeb danas itd.

Pa,zaista – neizmjerno se čovjek lijepo osjeća,kada odvoji od sebe toliko, a kada zna da to što je odvojio ima VELIKI uticaj na nečiji život i olakšanje nekome VELIKO.

Zato budimo zahvalni , i ne zaboravimo naše slučajeve kao što je naša A.

Zajedno u ime Allaha,mi zaista mozemo SVE !

 

Danas je uručeno 120 km nasoj A.

70 km od Fonda Hedije i 50 km koje je direktno za A. uplačeno.

 

Svima koji su učestvovali i koji učestvuju na bilo koji način želim u ime svih administratora i u ime Udruženja žena HEDIJA da se zahvalim od srca i zamolim Gospodara svjetova da ih nagradi na oba svijeta najljepšom nagradom za njih,amin.

Priredila: Emina Tufekčić- Udjeljivanje je razlog zadobijanja bereketa u imetku i njegova povecavanja....

-Udjeljivanje je put koji je vodi do Dženneta.......

- Onoga koji bude udjeljivao Allah ce staviti u Svoj hlad na Dan kada drugog hlada nece biti.........

-Nema nikoga od vas, a da sa njim neće razgovarati Allah, a između njih neće biti posrednika, pa će pogledati na svoju desnu stranu i neće vidjeti ništa, osim ono što je pripremio, pa će pogledati na svoju lijevu stranu i neće vidjeti ništa, osim ono što je pripremio i pogledat će ispred sebe i vidjet će samo pred svojim licem vatru, pa se čuvajte vatre makar s pola hurme!!!!!!!!!!! (Buharija)

-Milostinja ne umanjuje imetak,naše je samo ono što damo drugima!

BROJAC POSJETA

30330