beats by dre cheap

Hedija Podgorica u akciji

Bismilllahir-rahmanir-rahim.

Članice Hedija Podgorica su danas posjetile porodicu Softic, koja živi u ulici Ljubljanskoj b.b. iza Medicinske škole u Podgorici. Porodicu čine tri člana:  gospođa Zeliha , njena kćerka Zumreta i unuka Rosalinda.

Zumreta ima hendikep, slijepa je već nekoliko godina. Od malena je imala smetnje u vidu, ali nakon tragične smrti svog muža izgubila je vid u potpunosti. Njenu kćerku su htjeli odvesti u Dom za nezbrinutu djecu, ali njena baka nije to dozvolila i preuzela je brigu o njima dvjema. Žive na državnoj imovini, pokraj rijeke Morače, u kamp kućici dimenzije 2mx4m. Porodica se nalazi u veoma teškom materijalnom stanju i veoma lošim stambenim uslovima.  Činjenica da nemaju kupatila- tako da baka kćerku i unuku kupa napolju je dovoljan pokazatelj koliko je loše. Kaže da im je najteže zimi, jer gotovo da nemaju grijanje osim malog radijatora. Dobijaju od državne kuhinje sa Konika hranu 2x dnevno i na tome su prezadovoljne.  Jedina primanja koja imaju su od Socijalne službe i od toga ova hrabra žena  kupuje namirnice i školuje unuku. Svakog radnog dana svoju kćerku ostavlja samu da bi unuku povela u školu i često spava na klupi dok djevojčica ne završi časove, jer zbog nesreće na Biocu, kada je  imala povrede nogu, sada se teže  kreće.

Kao što rekosmo, danas smo ih obišli i lijepo su nas i skromno dočekali. Porazgovarali smo sa njima i rekli su nam svoje najveće potrebe. Sestra Amina će pokušati preko Socijalnog da im pomogne kako bi dobile  svoje parče zemljišta, da bi toj djevojčici makar nešto ostalo kada odraste. Također, prijeka potreba im je mini šporet sa rernom,  kako bi spremale hranu. Članice Hedije  su prikupile za sada 40e i nadamo se da će se još neko odazvati kako bi im pomogle.

Ukoliko želite donirati novac za ovu porodicu (svaki cent je dobrodošao), ili želite pomoći na drugi način: hranom, odjećom……zaista bi im bilo od velike pomoći. Za sve informacije obratite se administraciji Hedija Podgorica ili našu poštu:

hedija.net@hotmail.com

hedija.podgorica@hotmail.com

 

Hedija
http://hedija.blogger.ba
25/05/2012 18:46