beats by dre cheap

Posjeta Zoviku


 

Tek što otvorih oči, toliko priželjkujući sunčani dan, pogledah sve ljepote ovog jutra. Elhamdulillah, vrijeme će nam biti lijepo.

Dok ‘srkah’ brzinski kahvu, letimično spremih ono što ću ponijeti. Ovoga puta nisam baš bila zadovoljna svojom ‘spremom’, ali šta je tu je. Jučer mi je bio buran dan, pa nije ni zamjeriti. Par dugmića za Dragana, dva dezodoranska-da se nađe za naše drugove………kćer me spasila s kolačima, sinoć ih je pekla do 23h, ………..na vratima muž dodaje dvije kese namirnica, za akciju prikupljanje prehrambenih proizvoda koju je jučer hajrov’o, da usputile predam Azri. Palim auto, pravac autobuska, Adisa iz Ilijaša već stigla, svratimo po Dženetu pa pravac  sabirni centar, isred džamije Kralj Fahd………sestre  već pristigle, raspoređuju teret. Priskačemo i mi, slatko brate………mimohod se selamimo, ljubimo, stišćemo ruke jedna drugoj uz osmijeh na licu, a sve to dok dižemo, tovarimo, pretovaramo pakete: banana, pelena, mlijeka………..onako mi to ‘momački’.

I kolona s četiri auta kreće na odrednicu. Radost u srcu, zebnja oko njega, jer ono što tamo vidimo samo je dokaz koliko Mu malo zahvaljujemo, a kako je malo potrebno….za nečiju sreću.

 

Njihova radost i doček sve bace u zaborav. Ovoga puta imamo radnu snagu. Naši drugovi se takmiče ko će prije koji paket i kesu da preuzmu. Gledaju u nas i u naše ruke………….šta im to ovoga puta nosimo? Mi smo ih počastili kolačima, koje smo same spremile, te smo im odnijele: 585 pelena ( 343,50 km ),

-zatim dvije gajbe narandži ,5 kartona mlijeka, 5 paketa sokova, 2 paketa čokolipsa, 20 kutija zdenke sira ( ukupne vrijednosti 309 km ).

Većina pokretnih štićenika nas je dočekalo vani, te smo se na terasi skupa častili slasticama. Njihove oči su naprosto sjale, a naš Armin je imao presretan i zadovoljan osmijeh.

Obišli smo i nepokretne…………promuhabetili sa onima koji to mogu, obradovali sitnicama nama poznate………upoznali se sa novim, saznali za preseljenje na bolji svijet nekih………………radovali se s njima i dijelili njihove snove, želje, maštanja.

 

Neke od njih smo i zapisali da se podsjetimo za narednu posjetu kao što su: mirisi, rajfovi, lančići, prstenovi, naruknice,ručni satovi, maleni radio…………….a najviše pitaju za kakve fine patike………..subhanAllah-to su njihove želje.

 

Razgovarajući sa upravom rekli su nam da im treba lagane odjeće za ljeto: pamučne majice, šorcevi, trenerke………..i naravno obuća.

 

Hedija će u skorijoj budučnosti, ako Bog da, odvojiti robe za naše vjerne ‘drugove’, a ukoliko i vi želite da ih obradujete nekom navedenom sitnicom javite nam se na naše kontakte:

Mail: hedija.net@hotmail.com

Tel: 061 924-243

 

Priredila: Zilha Ramić

Hedija
http://hedija.blogger.ba
03/06/2012 16:02